Ciofi - Patrizia Ciofi

Patrizia Ciofi.jpg

sopraan


Ciofi is geboren in Casale d`Elba in de omgeving van Sienna (Italie). Zij studeerde aan de Academia Chigiana in Fiesole, en was te zien in alle belangrijke operahuizen, waar zij zong in Rigoletto bij het Verdi Festival in Parma, in Turijn, Genua en Florence.

In het Teatro alla Scala zong zij in La Traviata o.l.v. Riccardo Mutti en kwam daar later terug voor L`Elisir d`Amore en Lucia di Lammermoor. In Turijn was zij te zien in Cendrillon, La Bohème, Tamerlano, Le Nozze di Figaro, La Traviata, Lucia di Lammermoor en Rigoletto. Ook was zij meerdere seizoenen te horen in het Teatro San Carlo in Napels, o.a. in La Bohème en La Sonnambula. Onder de leiding van Zubin Mehta zong zij in Die Entführung aus dem Serail en Le Nozze di Figaro.

In 2001 was zij in Pesaro voor Le Nozze di Tetie e Peleo, en kwam daar later terug voor Il Turco In Italia en Tancredi. In Parijs stond zij op de buhne aan de Opéra Bastille, in Chátelet en in het Théatre des Champs-Elysées. Zij werkte in het Zurich Opera House en in Covent Garden (2007) en maakte in 2007 haar debuut in de United States in La Traviata in Chicago.

In 2008 kon men haar zien in Don Giovanni in Covent Garden in Londen, in La Traviata tijdens het Opera Festival in Avanches. Daarna kwam zij weer terug bij de Opera de Paris met I Capuletto e i Montecchi en als Cleopatra in Giulio Cesare, in Bilbao.

In 2009 was zij te zien als Gilda in Rigoletto, in La Traviata, Tancredi, Il Viaggio a Reims en Idomeneo. In 2010 ging zij naar Barcelona voor la Fille du Régiment, naar Wenen voor Rigoletto, naar Munchen voor La Traviata en naar Marseille voor Hamlet.

* I Capuleti e i Montecchi (*Bellini)(Luik 07-04-2010 / Palais Opéra de Liège)(Giulietta)(sopraan)