Casselman - Jayne Casselman

Jayne Casselman c

sopraan  

In 1995 vroeg John Dew (opera producer) deze Amerikaanse sopraan om naar Dortmund te komen voor de titelrol in La Juive (de Jodin)(*Jacques François Halévy). Hierop volgden de rollen van Geneviève in King Arthur (*Ernest Chaussons) debuut in 1997 in Frankrijk, Agathe, Cassandre, Senta, Isolde, en Leonora in La Forza des Destino.

Zij vertolkte de rol van Sieglinde in Kassel, van Katerina Ismailowa en van  Brünnhilden aan der Oper Bonn, van Els in Die Schatzgräber, en de rol van Isolde in Karlsruhe. In Düsseldorf zong zij als Salome en Kundry. In 2002 stond zij voor het eerst op het toneel in Salzburg in de rol van Isolde.

Zij zong in de grote Operahuizende Wagner- en Strauss- partijen zoals die van Kundry, Venus, Elisabeth, Färberin, Agathe en Elektra. Ook als concertzangeres werd zij bijzonder goed ontvangen. Zo zong zij Gurreliedern (*Arnold Schönberg) het Verdi-Requiem en Beethovens 9e symfonie.

In Keulen vertolkte Jayne Casselman opnieuw Brünnhilde in de cyclus van Der Ring des Nibelungen. In Mannheim zette zij een verrukkelijke Isolde neer in Tristan und Isolde, een geweldige uitvoering, die in de eerste plaats aan haar te danken was. Het was zonder meer indrukwekkend deze bijzonder moeilijke partij op een moeiteloze manier te horen zingen. Haar voordracht was optimaal en de stem straalde tot in de hoogste regionen. 
 

*  Les Contes d`Hoffmann (*Offenbach)(Aken 05-01-1994 / Theater Aachen)(Guilietta)(Stella)(sopraan)  

*  Siegfried (*Wagner)(Keulen 29-10-2004 / Bühnen der Stadt Köln)(Brünhilde)(sopraan / mezzosopraan)