Cutler - Eric Cutler

Eric Cutler.jpg

tenor


Eric Cutler is geboren in Adel/Iowa (Amerika). In Iowa studeerde hij aan het Luther College. Om zich verder te ontwikkelen nam hij deel aan het Young Artist Development programma aan de Metropolitan Opera. Door het behalen van meerdere prijzen werd hij al vroeg voor gastoptredens uitgenodigd door de grote operahuizen van de hele wereld. Hij stond op de buhne van Metropolitan Opera in New York, de Lyric opera in Chicago, de Santa Fe Opera, het Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice in Venetie, Théâtre Royal Le Monnaie in Brussel, De Opera National de Paris, De Bayerische Staatsoper München, en tijdens de Salzburger Festspiele en het Glyndebourne Festival.

De rollen die hij zong waren o.a. Iopas in Les Troyens, Chevalier des Grieux in Manon, Leicester in Maria Stuarda, Faust (*Gounod) in de gelijknamige opera, Faust in La Damnation de Faust (*Berlioz) Raoul de Nagis in Les Hugenots, Nadir in Les Pêcheurs de perles, Nicias in Thais (*Massenet), Leopold in La Juive, Hertog in Rigoletto, Alfredo in La Traviata, Ernesto in Don Pasquale, Edgardo in Lucia di Lammermoor, Arturo in I Puritani, en Amenophis in Moïse et Pharaon (*Rossini).

In het seizoen 2013/2014 vertolkte hij de rol van Erik in Der Fliegende Hollander bij het Wagner Festival in Gent, als Hoffmann in Les Contes d`Hoffmann in het Teatro Real in Madrid.
In het seizoen 2014/2015 stond hij op de buhne in Brussel als Apollo in Daphne, en als Adolar in de romantische opera Euryanthe (*Weber) in Frankfurt. In Essen was hij te gast met de rol van Idomeneo in de gelijknamige opera.


 

* Idomeneo (*Mozart)(Essen 14-12-2014 / Aalto Musiktheater Essen)(Idomeneo)(tenor)