Cashmore - John Cashmore

John Cashmore c

bariton  

De Engelse bariton John Cashmore is geboren in Birmingham. Voor zijn opleiding ging hij naar het Conservatorium in Birmingham en naar de National Opera Studio in Londen waar hij les kreeg van de bariton Tito Gobbi.

Als opera- oratorium- en musicalzanger was hij te horen bij talrijke optredens in bekende theaters, zoals het English National Opera, de Scottish National Opera, de Royal Albert Hall in London en in de Musica Nel Oniostra Barigano in Italië. Alleen al op operagebied vertolkte hij meer dan 40 rollen.

Na een zeer succesvol optreden onder de leiding van Leonard Bernstein, bij de Britse Premiere van A Quiet Place in 1989 werd hij door Bernstein gevraagd voor diens eigen werken, zoals Mass, de West Side Story en Candide. De uitvoering van Mass, evenals een Broadway-concert werden opgevoerd ter nagedachtenis aan de verjaardag van de overleden componist.

Meteen hierna kreeg hij de rol van Tony in de West Side Story in het Stadttheater Aachen, en werd hij gevraagd voor de première van de musical Gaudi (*Eric Woolfson) in de rol van Don Parker. Deze rol zong hij meer dan 550 maal. Met zijn optreden als Celebrant" in Bernstein's "Mass  werd hij wereldberoemd.

John Cashmore was gast bij verschillende TV en Radio programma`s. In mei 2002 zong hij wederom als Tony in de West Side Story, in de steden Aken, Heerlen (NL), en Recklinghausen. In januari 1996 was hij eregast bij de uitzending met José Carreras op TV. In het seizoen 2004 / 2005 zong hij in "Musicals and More", "Musical Christmas", "Simply the Best", "Summer Night Swing", en "A Touch of Classic". 

*  I Pagliacci (*Leoncavello)(Aken 26-04-1994 / Theater Aachen)(Silvio)(bariton)  

*  La Forza del Destino (*Verdi)(Aken 09-02-1995 / Theater Aachen)(Pater Melitone)(bariton)     
*  La Forza del Destino (*Verdi)(Aken 02-03-1995 / Theater Aachen)(Pater Melitone)(bariton)