Johansson - Per-Otto Johansson

Per-Otto Johansson

dirigentPer-Otto Johansson is geboren in Zweden. Al op zeer jonge leeftijd dirigeerde hij in Scandinavië grote orkesten en later breidde hij zijn werkterrein uit naar Duitsland en de Benelux. Hij begon zijn studie aan de Malmö Academy of Musik, waar hij les kreeg van Prof. Gunnar Staern. Ook volgde hij in die periode masterclasses bij Kurt Sanderling en Manfred Honeck. In 2003 kreeg hij van Prof. Michel Tabacnik, zijn diploma dirigeren  -met onderscheiding- aan de Royal Danish Academy of Musik. Van onschatbare waarden was ook de hulp die hij kreeg van zijn mentors Leif Segerstam en Esa-Pekka Salonen.
In het seizoen 2007/2008 had hij in de Royal Galla in Stockholm zijn debuut met Guldringen, een nieuwe opera gebaseerd op Der Ring van Wagner. In het seizoen 2008/2009 debuteerde hij in de Danisch National Opera met Die Zauberflöte.

Zijn eerste optreden in 2010 met het Gothenburg Symphony Orchestra was zeer sucsesvol, en daarom was hij ook in het seizoen 2011/2012 weer werkzaam bij dit orkest. In 2011 was hij opnieuw bij de Danisch National Opera met de geweldige productie van Il Barbiere di Siviglia. Johansson werkte actief samen met de Malmö Opera, het Malmö Symphony Orchestra, de Copenhagen Philharmonic en het Odense Symphony Orchestra.
In 2015 dirigeerde hij in de Royal Opera in Kopenhagen Maskerade (*Nielsen).

In Nederland gaf hij de leiding bij de producties van Pagliacci, La Traviata en Rigoletto bij Opera Zuid.

 

* Rigoletto (*Verdi)(Eindhoven 19-11-2015/ Stadsschouwburg)(Opera Zuid)

 
* Il Barbiere di Siviglia (*Rossini)(Eindhoven 20-05-2017/ Stadsschouwburg)(Opera Zuid)