Humburg - Will Humburg

Will Humburg

dirigent


Will Humburg geboren in Hamburg, kreeg muzieklessen van Horst Stein en Christoph von Dohnanyi. Zijn eerste optreden was in Bremen en Hagen en halverwege 1980 maakte hij naam vanwege talrijke optredens voor Opera en Concert in binnen- en buitenland. Hij stond o.a. in het Aalto-Theater Essen en in het Italiaanse Operahuis van Rome, Catania, Verona, Parma, Turijn, Genua, en Cagliari. Daarnaast trad hij op met de orkesten Toscanini di Parma, het omroeporkest van Napels en Florense, voor het Teatro Sao Carlos in Lissabon en aan de Staatsoper Budapest.

In 1988 werd Will Humburg benoemd tot artistiek directeur van het Teatro Comunale in Alessandria (Piemont).
In deze functie leidde hij daar het "Laboratorio Lirico" een Festival voor hedendaagse muziek. Aan het begin van het seizoen 1992/1993 werd Will Humburg algemeen-muziekdirekteur van de stad Münster. Tot de meest opvallende gebeurtenissen van dat seizoen noemen we de opvoeringen van de werken van tijdgenoten zoals de opera Divara (*Azio Corghi)(Première 1993) en Le Grand Macabre (*György Ligeti) waarvoor hij als gast optrad bij het Festival Ferrara Musica.

Van 1999-2001 leidde hij in Münster de uitvoering van Der Ring des Nibelungen (*Richard Wagner). Bijzonder was ook zijn optreden met het symfonieorkest van de stad Münster met gedeeltelijk in scène gezette uitvoeringen van Friedenstag en Elektra (*Richard Strauss), en Burcht van de Hertog Blauwbaard (*Béla Bartók). Hierna dirigeerde hij werk in het Teatro Sao Carlos in Lissabon, in Rome, Siegfried en Die Götterdämmerung en aan de Mailänder Scala. In 2002 dirigeerde hij Norma onder de regie van Jossi Wieler / Sergio Morabito aan het Staatstheater Stuttgart.
 

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Düsseldorf 21-12-2004 / Oper am Rhein)

* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)

* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)