Haselböck - Martin Haselböck

Martin Haselböck.jpg

dirigent  


Martin Haselböck was Wiener Hoforganist. Zijn repertoire in deze functie bestond vooral uit klassieke kerkmuziek, maar hij ging zich meer en meer richten op het werken als dirigent. De basis van zijn carrière legde hij in 1986 bij het Ensembles Wiener Akademie. Als dirigent en organist presenteert hij zich veelvuldig in de internationale muziekwereld.

Na studies in Wenen en Parijs en bij internationale wedstrijden waar hij uitstekend scoorde, kreeg hij al snel bekendheid als solist. Hij werkte o.l.v. dirigenten zoals Abbado, Maazel, Muti en Stein en nam tevens meer dan 60 CDs op met ruim 20 werken van Bach. Sinds het seizoen 2005/2006 is hij muziek-directeur van het  Barok orkest Musica Angelica in Los Angeles. Als gastdirigent leidt hij met regelmaat bekende orkesten, zoals de Wiener Symphoniker, het Deutsche Symphonie-Orchester Berlin, de Los Angeles Philharmonic en het St. Paul Chamber Orchestra.

Ook als opera-dirigent wordt Martin Haselböck  over de hele wereld gevraagd. Sinds 2000 leidt hij helemaal alleen de Wiener Akademie voor de Salzburger Festspiele, de Wiener Festwochen, de Schwetzinger Festspiele en het Wiener Schauspielhaus. Daarnaast werkte hij nog aan twaalf opera producties, waaronder Radamisto (*Händel) en Die Feuersbrunst (*Haydn). Aan de Bühnen der Stadt Köln zal hij in het seizoen 2005/2006 La Cifra (*Salieri) dirigeren.

* La Cifra (*Salieri)(Keulen 17-06-2006 / Bühnen der Stadt Köln)