Jurowski - Dmitri Jurowski

Dmitri Jurowski.jpg

dirigent


Geboren in Moskou in 1979. Dmitri is de zoon van de beroemde dirigent Mikhail Jurowski. Al op 6 jarige leeftijd werd hij toegelaten op het Tchaikovsky Concervatory om Cello te studeren. Daarna verhuisde de hele familie (ook zijn broer Vladimir) naar Berlijn. Hier kwam hij op de Muziekschool en ging daarna naar de Rostock Academy of Musik & Drama om zijn studie Cello te vervolgen.

In april 2003 begon hij met dirigeerlessen bij de Hans Eisler Academy of Musik in Berlijn. Niet lang daarna werd hij gevraagd als assistent -dirigent voor een opname van Boris Godunov (Prokofjev) me het Berlin Radio Orchestra, samen met zijn vader Michail Jurowski. In september 2004 werd hij aangesteld als assistent-dirigent bij de opera Parsival in het Teatro Carlo Felice in Genua, met als dirigent Harry Kupfer. Hij dirigeerde The love for Three Oranges in 23 theaters in Noord Italie. Een uitnodiging voor het Martina Franca Festival della Valla d`Itria volgde in 2005 voor Lo Sposo di tre e il Marito di Nessuno (Cherubini).

Deze Russisch-Duitse dirigent zal vanaf 2011 voor 3,5 jaar gaan werken voor de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent. Dit jaar is hij al leider van de productie van Jevgeni Onegin.
Volgens Aviel Cahn (intendant) heeft hij zich in korte tijd ontwikkeld tot vriend van de Vlaamse Opera, "hij is jong en en toont een grote bereidheid tot het opdoen van veel ervaring, om hart te werken en veel te bereiken. Zijn belangstelling gaat niet alleen uit naar muziek, maar ook naar theater en dat is belangrijk voor opera".


* Aida (*Verdi)(Gent 21-06-2011/De Vlaamse Opera Gent)

* La Damnation de Faust (*Berlioz)(Antwerpen 14-10-2012 / De Vlaamse Opera)