Jean - Pierre Haeck

Jean Pierre Haeck.jpg

dirigent  


Jean-Pierre Haeck werd geboren in Lüttich (België) in 1968. Aan het Koninklijke Conservatorium voor Muziek van Lüttich behaalde hij prijzen in de notenleer, trombone, slagwerk en kamermuziek. Hier haalde hij ook zijn diploma Muziek, aangevuld met een diploma Pedagogiek. Hij kreeg de eerste prijs als Orkestleider bij de meesterklas van Roger Russel, ( chef-dirigent van het Orkest van Opéra Royal De Wallonie ) en eveneens de eerste prijs in Orkestleer.

Zijn werk is veel omvattend. Gedurende drie jaar speelde hij trombone in het Symfonie orkest van de Belgische Radio. Hij gaf les aan de school voor trombone van het Koninklijk concervatorium van Muziek in Lüttich, en aan de internationale zomer - academie van Libramont ( Belgie ). Hij was trombonespeler bij het  "Nouvel Ensemble Europeen", en dirigent van het Jeugdblaasorkest van de Europese Unie tijdens het seizoen 1991/1992.

Hij dirigeerde de  "Harmonie municipale de Schisslange" (Luxemburg) en de "Harmonie la Fraternité", Malmedy (Belgie). Hierna werd Jean-Pierre Haeck directeur van het Ensemble Orchestral Mosan. Bij de Opéra Royal De Wallonie dirigeerde hij o.a. Manon (*Massenet), La Favorite, en Dialoues des Carmélites.  In het seizoen 2004 / 2005 dirigeerde hij 5 verschillende programma`s waaronder het traditionele Nieuwjaarsconcert met het Ensemble Orchestral Mosan.

* La Vie Parissiene (*Offenbach)(Luik 19-12-1998 / Opéra Royal De Wallonie)    

* La Favorite (*Donizetti)(Luik 16-06-2001 / Opéra Royal De Wallonie)  

* Dialogues des Carmélites (*Poulenc)(Luik 03-04-2004 / Opéra Royal De Wallonie)  

* I Masnadieri (*Verdi)(Luik 21-05-2005 / Opéra Royal De Wallonie)    

* Faust (*Gounod) (Luik 22-04-2006 / Opéra Royal De Wallonie)