Arapian - Armant Arapian

Armant Arapian a

bariton

Armand Arapian, van oorsprong Griek, werd geboren in Marseille. Hier begon hij zijn zangstudie, voordat hij zich inschreef aan het Conservatoire National Supérieur de Paris. Hij keerde terug naar zijn geboortestad, waar hij debuteerde in de rol van Escamillo in Carmen, Guglielmo in Cosi fan Tutte), Yeletski in Pique Dame, Gérard in Andrea Chénier, en in de titelrol van Christophe Colomb (* Darius Milhaud).

In 1985, was hij te gast bij Herbert von Karajan tijdens het Paas en Lente - Festival in Salzburg. Meer dan zestig maal zong hij in de rol van Escamillo, in het Theater Essen, aan de Opéra van Seattle, aan de l'Opéra van Frankfort, en in Rio de Janero.

In de Staatsoper Berlin zong hij als Golaud in Pelléas et Mélisande o.l.v. Michael Gielen. In 2002 stond hij op de bühne van de Staatsoper de Vienne als Dr. Miracle-Dapertutto in Les Contes d'Hoffmann, een rol die hij ook zong in de Opéra de Lille, het Theater Luzern, de Staatsoper de Hambourg, het Théâtre National d'Athènes, en in de Vlaamse Opera te Gent en Antwerpen.

Armand Arapian voelt zich bijzonder aangetrokken tot rollen van donkere personages zoals die van Pizarro in Fidelio, Macbeth, Tonio in I Pagliacci, en Rigoletto.

Ook werkte hij mee aan verschillende CD`s. 


*  Les Contes d`Hoffmann
(*Offenbach)(Antwerpen 19-02-2000 / De Vlaamse Opera)(Dr. Miracle - Dapertutto)(bariton)