Adriaens - Stephan Adriaens

Stephan Adriaens

tenor


Na aanmoedigingen van zijn grootmoeder besloot Stephan Adriaens te gaan zingen. Hij ging studeren bij Jan Gooren aan de muziekschool in Heerlen. Daarna ging hij lessen volgen bij Axel Everaert, bij wie hij in 2009 zij bachelor-diploma behaalde aan het concervatorium in Maastricht. Hierna volgde hij bij hem privélessen en nam hij deel aan  masterclasses bij o.a. John Bröcheler en Sigrid van der Linden.

Als solist zingt hij regelmatig oratoria, vooral de werken van van J.S. Bach en diens zonen. Stephan was te horen in de Matthäus Passion (*J.S.Bach), Auferstehung und Himmelfahrt Jesu (*C.Ph.E.Bach), Membra Jesu nostri (*Buxtehude, Petite Messe Solennelle (*Gounod) en de Berliner Messe.

Zijn opera-debuut was met de Euregio Kinderoper in Duitsland in L`Enfant et les Sortilèges (*Ravel). Hierna volgden solo-rollen in opera en operette, o.a. als Des/Pete in The rage of life (Katz-Chernin), rechter en derde burger in Peter Grimes (*Britten), Hertog van Mantua in Rigoletto, Adam in Der Vogelhändler (*Zeller) Lukas in Carodeyka (*Tsjaikovski) en Fritz in Le Grande-Duchesse de Gérolstein (*Offenbach).

* Le Duc D`Albe (*Donizetti)(Gent 02-06-2012 / Vlaamse opera)(een herbergier)(tenor)