Antoine - Guillaume Antoine

Guillaume Antoine

bas


Na zijn studie saxefoon (jaz en muziek van deze tijd) nam hij zanglessen. In de jaren 2001 tot 2004 was hij lid van het ensemble van het Centre Formation Lyrique van de Opera National de Paris, en werkte samen met Janine Reiss en José van Dam. Prijzen die hij heeft behaald zijn de Prix Arob en de Prix Carpeaux. Op het Festival d`Aix en Provence debuteerde hij in Renard (*Stravinsky) en als lid van het vaste gezelschap van de Deutsche Oper Berlin zong hij de rol van Brétigny in de opera Manon (*Massenet). Daarna stond hij op de buhne als Angelotti in Tosca, Harasta in Het sluwe vosje en Schaunard in La Bohème.

In het seizoen 2005/2006 was hij te zien als Il Conte in Le Nozze di  Figaro, Lamoral in Arabel (*Strauss) en als Larry Landau in Sophie`s Choise (*Nicholas Maw). Op de Salzburger Festspiele als Julian Pinelli in Die Gezeichneten (*Schreker), in de Opera National de Paris als  Léandre in Die Liebe zu den drei orangen, en tijdens de Salzburger Osterfestspiele als Médecin in Pelléas et Mélisande. De rol van Schaunard en Il Conte zong hij in de Deutsche Oper Berlin.

Aan de Opera National de Paris zong hij in 2010 Dumas in Andrea Chénier (*Giordano) en Faust (*Philippe Fénelon). In De Munt debuteerde hij als Innocent en daarna zong hij als Knappe in Parsival. In I Vespri Siciliani zong hij in Geneve de rol van Robert. Bekende dirigenten waarmee hij werkte zijn Pierre Boulez, Sylvain Cambreling, Kent Nagano, Christian Thielemann en Sir Simon Rattle.


* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/ De Munt / La Monnaie)(Jood 5)(bas)