Arens - Judith Arens

Judith Arens.jpg

sopraan

Judith Arens werd in Singen geboren en studeerde na haar eindexamen oper - en concertzang aan de Musikhochschule Würzburg. Al tijdens haar studie, werd zij met enkele beurzen ondersteund.

Als gast kreeg zij een contract aan het Theater Vorpommern, en in 1999 ontving zij de aanmoedigingsprijs bij de Duitse Meistersinger - Wettbewerb in Neurenberg.

In het seizoen 2001/2002 kreeg ze haar eerste vaste aanstelling bij het Theater Krefeld / Mönchengladbach, en zong hierals Ciboletta in Eine Nacht in Venedig, Zerlina in Don Giovanni, Gottliebchen in Scherz,Satire,Ironie und Tiefere Bedeutung en in de Barok-liederenavond "Ich bin verwundt durch ihren Mund".

Als erkenning voor haar prestaties kreeg zij in het seizoen 2001/2002 de aanmoedigingsprijs van de Vrienden van het Theater Krefeld en Mönchengladbach. Judith Arens was in het seizoen 2002/2003 te horen in Weisse Rose (*Udo Zimmerman), als Gretel in Hänsel und Gretel, Ciboletta in Eine Nacht in Venedig, Frasquita in Carmen en als Flaminia in  Welt auf dem Mond (*Haydn).

*  Don Pasquale (*Donizetti)(Krefeld 23-11-2003 / Theater Krefeld)(Norina)(sopraan)  

*  Carmen (*Bizet)(M.Gladbach 04-05-2004 / Theater Mönchengladbach)(Micaëla)(sopraan)