Akzeybek - Tansel Akzeybek

Tansel Akzeybek.jpg

tenor


Tansel Akzeybek is geboren in Berlijn (1978). Hij ging operazang studeren aan het Dokuz Eylül Konservatorium in Izmir. Tijdens zijn studie nam hij bovendien deel aan meerdere meestercursussen, o.a. bij Lia Lantieri en Katja Ricciarelli.

Na zijn studie werd hij meteen aangenomen aan  de Staatsoper Izmir en zong daar veel verschillende rollen. Hij stond op de buhne als Albazar in Il Turco in Italia, Bardolfo in Faltaff (*Verdi) en als Spoletta in Tosca.

In 2004 ging hij studeren aan de Hogeschool voor muziek in Lübeck bij proff. Anke Eggers en in 2006 sloot deze studie af met goede resultaten.

Eind 2004 deed hij mee aan de Musica Mallorca Meisterklasse in Palma. In 2005 zong  Akzeybek als Beppo in Harlekin tijdens de Eutiner Festspiele. In Theater Dortmund, waar hij tot het vaste ensemble behoorde was hij te zien in de rol van o.a. Pedrillo in Die Entführung aus dem Serail, als Wenzel in Die Verkaufte Braut, als Astroloog in Der Goldene Hahn, als Freddy Einsford Hill in My Fair Lady en als Graaf Almaviva in Die Barbierre di Siviglia.

Als gast kwam hij in Erfurt, Darmstadt, Osnabrück, met het Opera zomerfestival in Belgie. Ook zong hij als Uriel in Die Schöpfung (*Haydn) en de tenor-solo rol in de Krünungmess en het Requiem van Mozart.

Sinds het seizoen 2008/2009 is hij lid van de Oper Bonn. Hij vertolkte hier de rol van Raoul Gardefeu in La Vie Parissiene, Tamino in Die Zauberflöte en nog vele andere rollen.

In het seizoen 2009/2010 zong hij in het Theater Bonn o.a. als Truffaldino in Die Liebe zu den drei Orangen, Nemerino in L' Elisir d' Amore, Wanja Kudrjasch in Káta Kabanova. In het Theater Erfurt vertolkte hij als gast de rol van Graaf Almaviva, en bij het Festival Klangvokal (2010) als Liverotto samen met Edita Gruberova in de titerol van Lucrezia Borgia, een uitvoering die ook op CD werd gezet.


* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)(Koeligin)(Vanja)(Wanja)(tenor)