Agafonov - Mikhail Agafonov

Mikhail Agafonov

tenor


De Russische tenor Mikhail Agafonov is geboren in Moskou en studeerde daar aan de Lunatscharski-Akademi voor Theaterkunst. Na het behalen van zijn diploma in 1993 werd hij aangenomen als solist aan het bekende Bolschoi Theater, waar hij zong als Lenski, Lykov in Die Zarenbraut, Rodolfo in La Bohème, als Alfredo, Faust en Polione. Hij won in 1996 de internationale zangwedstrijd Zimin. Dit was de aanleiding om zijn carrière een nieuwe wending te geven.

Hij werd uitgenodigd door de grote belangrijke operahuizen, waaronder De Staatsoper Unter den Linden (Berlijn), De Staatsoper en Volksoper in Wenen voor de rol van Nemorino in L`Elisir d`Amore, Sou-Chong in Das Land des Lächelns.  Als gast zong hij in Der Rosenkavalier aan de Wiener Staatsoper, Als Polione in Stockholm en de Berliner Staatsoper, en in Covent Garden in Londen. Bij de Deutsche Oper Berlijn zong hij voor de eerste maal de rol van Pinkerton.

Het Italiaanse operarepertoire ligt hem het beste. Met groot sucses vertolkte hij de meeste rollen voor tenor uit het oeuvre van Verdi en Puccini. Sinds 2001 is Agafonov lid van het ensemble van de Nationaltheaters Mannheim. In 2008/2009 zong hij hier in Ariadne auf Naxos en Il Tabarro. In 2009/2010 zong hij in Helsinki, aan de Semperoper Dresden en als Pinkerton in Antwerpen.


*  Madama Butterfly (*Puccini)(Antwerpen 08-11-2009 / Vlaamse Opera Antwerpen)(B.F.Pinkerton)(tenor)