Ackermann - Martin Ackermann

Martin Ackermann

bas/bariton  


Woonachtig in Ramiswil. Zijn hobby`s zijn zingen lezen en reizen.

Martin Ackermann kreeg piano en orgellessen, en studeerde solo-zang bij Thomas Fluor en Hendryk Polus. Hij was lid van het Caecilienkoor, het Gospelkoor Ramiswil, en gedurende 3 jaar van het Kantikoor, (voorheen het Ars Cantuskoor). Daarnaast zong hij o.a.in Der Bettelstudent en in Orphée aux Enfers. Aan de Folkwang-Hochschule in Essen kreeg hij les in zangvoordracht bij Prof. Edmund Illerhaus. In 1996 sloot Martin Ackermannj met lof zijn studie concert-examen af. Hij kreeg een beurs van de Salzburger Sommerakademie en de Richard-Wagner-Stiftung, en volgde masterclassen bij Rina del Monaco, Galina Wischnewskaya en Josef Metternich.

Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen door Giancarlo del Monaco voor de Oper-Bonn. Hierna was hij twee jaar verbonden aan de Oper am Rhein en ging vervolgens zingen in het Schweriner Staatstheater waar hij in 2000 de Conrad-Ekhof-Preis kreeg. Van 2001 tot 2003 sloot hij zich aan bij het ensemble van de Oper Leipzig. Vanaf 2003 werkt hij als zelfstandige. In 2004 deed hij een vervolgstudie bij Carlo Bergonzi in Busseto.
 
Dirigenten waarmee hij samenwerkte zijn Hans Wallat, Peter Gülke, Silvio Varviso en Fabio Luisi en Eugene Kohn. In de Düsseldorfer Tonhallen zong hij merdere malen samen met Franz Lampreht.

 


*  La Fanciulla del West (*Puccini)(Bonn 07-11-1994 / Oper der Stadt Bonn)(Bello)(bariton)