Teitgen - Jean Teitgen

Jean Teitgen

bas


Geboren in Bernay (Normandië). Aan de Universiteit van Rouen studeerde hij economische wetenschappen en behaalde daar zijn Master. Hierna ging hij nar het conservatorium in Parijs, en niet lang daarna kreeg hij al uitnodigingen in Frankrijk en in andere steden van Europa. In Le Nozze di Figaro nam hij de rol op zich van Bartolo en Antonio, In Let`s Make an Opera (*Britten) van Bob en Max, in Zaide (*Mozart) van Osmin, in Cadmus et Heriome (*Lully) van Draco le Géant. In het Théâtre du Capitole Toulouse zong hij Raimondo in Lucia di Lammermoor, Prins Gremin in Eugen Onegin, Basilo in Il Barbiere di Siviglia, en spreker in Die Zauberflöte.

Hij zong o.a. in de opera`s van de componisten Bellini, Beethoven, Verdi, Zemlinsky, Stravinsky n Bernstein. In de opera van Nantes en het Grand Théâtre van Tours was hij te horen als Collatinus in The Rape of Lucretia, in de Opéra de Toulon als Il Gran Sacerdote in Nabucco, in de Opéra de Nantes als Zoroastre in Pirame et Thisbé (*Rebel, Bekend van A Midsummer Night`s Dream).

In de Munt vertolkte Jean Teitgen de rol van Médecin in Pelléas et Mélisande en van Keeper of the Madhouse in The Rake`s Progress (*Stravinsky). In de Parijse Opéra Comique zong hij de rol van Selva in La Muette de Portici, In Tours Banco in Macbeth en in het Grand Théâtre de Genève Abimélech in Samson et Dalila (*Saint-Saéns).


* Lucrezia Borgia (*Donizetti)(Brussel 23-02-2013 / De Munt / La Monnaie/Cirque Royal)(Gubetta)(bas)