Tarver - Kenneth Tarver

Kenneth Tarver.jpg

tenor


Kenneth Tarver zong in 2008 de titelrol in Belshazzer (*Handel) tijdens het Festival d`Art Lyrique d`Aix en Provence, en een presenteerde een bijzonder succesvolle recital met de pianiste Tamara Anna Cislowska bij Pierre Cardin`s belangrijke Lacoste Festival.

In januari en februari 2009 had hij een veelbelovend en verwachtingsvol debuut in de Opera Comique in Parijs in de titelrol van de bekende opera Fra Diavolo (*Auber). Zijn tegenspeelster was Sumi Jo, en de dirigent Jeremie Rhorer.

Hij trad op bij een concert in  de Salle Pleyel in Parijs, waar hij werd gezien als de top onder de artiesten van de opera Idomeneo. Zijn dirigent was Rene Jacobs. Later dat jaar nam hij een nieuwe CD op voor Harmonia Mundi.

In het seizoen 2009/2010 had hij een succesvol debuut in het historische Teatro Munucipal in Santiago de Chili, als Conte Almaviva in Il Barbiere di Siviglia. Later zong hij daar als Lindoro in L`Italiana in Algeria.


In het Haydn jaar zal hij te zien zijn als Orfeo in L`Anima del Filosofo tijdens het Budapest Spring Festival, samen met Andrea Rost en Adam Fisher. In het Concertgebouw Amsterdam zong hij  een concert van Orlando Paladino o.l.v. Alessandro de Marchi. Aan het eind van het seizoen staat hij op het toneel met muziek van Handel o.l.v. Nicholas Harmoncourt bij het Styiuate Festival in Graz.
 
* Idomeneo (*Mozart)(Brussel 03-04-2010 / La Monnaie)(Arbace)(tenor)