Tralla - Juhan Tralla

Juhan Tralla.jpg

tenor


Juhan Tralla is geboren in Tallinn (Estonia), en studeerde in 1997 af aan de Estonian Acedemy of Music als violist. Van 1998-2002 studeerde hij aan de universiteit voor muziek in Wenen. Vanaf 2000 is hij als vaste solozanger verbonden aan de Weense Volksoper, waar hij o.a. de rollen zong van Chateauneuf in Zar und Zimmermann, Alfred in Die Fledermaus, Stanislaus in Der Vogelhändler, en in Pio La Generale (*Amadeo Vives, een Zarzuela).

In 2003 werd hij lid van de Estonian National Opera, het Novaya Opera Theatre in Moskou, het Deutsches Nationaltheater Weimar, en de Städtische Bühnen Munster. De rollen die hij vertolkte zijn o.a. die van Tamino in Die Zauberflöte, Belmonte in Die Entführung aus dem Serail, Don Ottavio in Don Giovanni, De titelrol in Idomeneo, Tito in La Clemenza di Tito, Don Ramiro in La Cenerentola, de titelrol in Otello, Almaviva in Il Barbiere di Sigviglia, Nemorino in L`Elisir d`amore, Rinnuccio in Gianni Schicchi, Rodolfo in La Bohème, en Alfredo in La Traviata.

Als concertzanger werkte hij met het Niederösterreichische Tönkunstlerorkester, Het Moscow Symphony Orchestra, het Estonian National Symphony Orchestra, en vele anderen. Zijn repertoire bevat werk van Bach (B. minor Mass), Mozart (Requiem), Haydn (The Creation), Rossini (Petite Messe Sonnelle), Verdi (Requiem), Puccini (Messa di Gloria), en Janacèk (Das ewige Evangelium). 

In 2003 won hij de Grand Prix tijdens de Sabin Dragoi Competition in Timisoara, Romania.

*  Lucio Silla (*Mozart)(Aken 02-05-2009 / Theater Aachen)(Lucio Silla)(tenor)