Tosi - Matias Tosi

Matias Tosi

bas/bariton


Geboren in Buenos Aires (Argentinie) waar hij ook zijn opleiding volgde als danser, toneelspeler en zanger. Op 18-jarige leeftijd werd hij lid van de Operastudio`s van het Teatro Colón in Buenos Aires. In 2000 vervolgde hij bij Wolfgang Brendel zijn zangstudie aan de Musikhochschüle München. In 2003/2004 had hij zijn debuut aan de Staatsoper Stuttgard als Manderin in Turandot. Hierna zong hij in Doktor Faust (*Ferruccio Busoni), de première van de opera Pastorale (*Gérard Pesson) en van 2007 tot 2009 als lid van de Staatsoper Stuttgard als Guglielmo in Cosi fan tutte, Gouverneur in Comte d`Ory (*Rossini), Escamillo in Carmen, Papageno in Die Zauberflöte, Don Giovanni en Holofernes in Judith (*Alexander Serov).

Matias Tosi is ook nauw verbonden aan het Aalto-Musiktheater Essen, waar hij te zien was als Mustafa in L`Italiano in Algeri, Figaro in Le nozze di Figaro, Don Giovanni en Leporello in Don Giovanni. Daarnaast had hij gastoptredens in de Oper Frankfurt, het Theater Basel, bij de Bregenzer Festspielen en de Salzburger Festspielen.

Met de Oper Köln zong hij in de herfst van 2010 de rol van Masetto in Don Giovanni in Beijing. In de Bühnen der Stadt Köln was hij opnieuw te bewonderen als Don Giovanni en Leporello in Don Giovanni, als Denisson in Krieg und Frieden (*Prokovjew), als Truffaldino in Ariadne auf Naxos, Figaro in Le nozze di Figaro, Publio in La clemenza di Tito, Rochefort in Anna Bolena, als Kopreus (chef van de geheime dienst) in Border (*Ludger Vollmer)(een premiere), Betto di Signa in Gianni Schicci en als Graaf Monterone in Rigoletto.


* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)(Pater Melitone)(bariton/bas)