Theodoridou - Sonia Theodoridou

Sonia Theodoridou

sopraan  Geboren in Veria (Griekenland). Zij studeerde aan het Greek National Conservatory "Manolis Kalomiris" bij Mrs. Papalexopoulou en kreeg hier haar diploma met de onderscheiding "Excellent and Distinguished Performance". Het behalen van de Maria Callas Award bood haar de kans om verder te studeren, eerst aan de Muziek academie van Keulen en later in Londen bij Vera Rosza. Daarnaast specialiseerde zij zich in het Duitse Lied-repertoire met Elisabeth Schwartzkopf.

Sonia Theodoridou stond op de buhne van de belangrijkste theaters van Europa waaronder de Frankfurt Oper, de Staatsoper Unter den Linden (Berlijn), de Deutschen Oper Berlin, de Staatsoper Hamburg, La Monnaie in Brussel en nog vele andere theaters in en buiten Europa.

Als solist zong zij verschillende concerten en lied recitals, o.a. in de Kölner Philharmonie, de Franz Liszt Academy (Boedapest), Reggio Emilia (Italië). Tel Aviv Philharmonie (Israel), Colosseum (Lissabon), in Tokio, Franlfurt en Munchen. Zij werkte o.l.v. bekende dirigenten zoals Wolfgang Sawallisch, Zubin Metha, Sir Neville Mariner, Antonio Pappano, Rene Jacobs enz.

Een deel van belangrijke rollen die op haar naam staan zijn o.a. Fiordiligi in Cosi fan tutte, Elvira in Don Giovanni, Pamina in Die Zauberflote, Alcina in Alcina, Violetta in La Traviata, Gilda in Rigoletto, Angelica in Suor Angelica, Mimi in La Boheme, Euridice in Orfeo ed Euridice (*Gluck), Salud in La vida breve (het leven is kort)(*Manuel de Falla), Fiorella in Il Turco in Italia, Corinna in Il Viaggio a Reims, Giulietta in I Capuletti e i Montecchi. Maria Stuarda, Cleopatra in Giulio Cecare, Jenny in Mahagonny en Santuzza in Cavaleria Rusticana.

Op haar naam staan twee opera CDs, La Calisto (*Francesco Cavalli)(Harmonia Mundi) en Pericles Koukos (*Manuel Salinas) en bovendien ook nog een flink aantal andere CDs.

Sinds april 2010 is zij Singing Prof. bij "Die Akademie der Künste Berlin". Ook richtte zij in 2010 samen met haar echtgenoot de dirigent Theodoros Orfanidis het "Orchestra Mobile" op, en in 2011 haar eigen record label "The Human Voice".
 

* Orphée aux Enfers (*Offenbach)(Brussel 18-03-1997 / De Munt / La Monnaie)(Diana)(sopraan) 

* Il Trittico-Suor Angelica (*Puccini)(Brussel 20-12-1997 / De Munt / La Monnaie)(Suor Angelia)(sopraan)


www.soniatheodoridou.com