Thienel - Marion Thienel

Marion Thienel.jpg

mezzosopraan


Marion Thienel studeerde aan de Folkwang Universiteit in Essen waar zij met lof afstudeerde. Daarna studeerde zij bij Eva Liener en Steven Sweetland in Frankfurt, bij Anita Salta in Essen en bij Ingeborg Danz in Keulen. Zij volgde een meestercursus aan de Internationale Bach-Akademie Stuttgart.

Zij was o.a. te horen in concertanten-optredens, zoals Elektra met het National Symphony Orchestra of Ireland in Dublin o.l.v. Helmut Rilling, en zij heeft bovendien een omvangrijk concert- en oratoriumrepertoire. Naast radio-opnames met de Ierse zender RTE nam zij een CD op van de Messias (*Händel) in de Kölner Dom, en concerten met het radiokoor van de WDR.

Na een samenwerking aan het Musiktheater Gelsenkirchen ging zij naar het Aalto-Musiktheater Essen (operakoor). Als solist zong Marion Thienel de rol van Rechter in Jenufa, 1e maagd in Elektra, Zandmannetje in Hänsel und Gretel. Minerva in Orphée aux Enfers, Tante Lisa in Das Feuerwerk (*Paul Burkhard), 3e dame in Die Zauberflöte, Iris in Semele, Grimgerde in Die Walküre, Kate Pinkerton in Madama Butterfly en Annina in La Traviata.

 

* La Traviata (*Verdi)(Essen 12-05-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Annina)(sopraan)