Totzek - Kristina Totzek

Kristina Totzek

sopraan

De sopraan Kristina Totzek komt uit Ratingen bij Düsseldorf. Al op vijfjarige leeftijd kreeg zij haar eerste muzieklessen. Na haar eindexamen ging zij muziek studeren aan de Folkwang Hochschule. Zij kreeg daar les van Yoshiko Hara, Jagna Sokorska-Kwika en Ks. Soto Papulkas.

Al tijdens haar studie kreeg zij de kans om met bekende regisseurs te werken, zoals Niels-Peter Rudoph, Günther Roth of Adolf Dresen. In juli 1999 studeerde zij succesvol af, waarna zij verschillende gastrollen kreeg, zoals die van Königin der Nacht in Die Zauberflöte (*Mozart). Zij stond hiermee op de buhne in Lübeck, Gelsenkirchen, Wuppertal, en bij de Loreley-Festspiele.

In deze rol zong zij ook in het Theater Aachen waar zij sinds het seizoen 2000/2001 een vast contract heeft. Zij had de rol van Adele in Die Fledermaus (*Strauss), Susanna in Le Nozze di Figaro (*Mozart) en Henriette in Der Blitz (*Halevy). Het seizoen 2001/2002 was zij naast haar rol van Königin der Nacht te horen als Gretel Hänsel und Gretel en als Elvira La Muette de Portici (*Auber).  

* Les deux aveugles de Tolède (*Méhul)(Aken 27-01-2001 / Theater Aachen)(Flora / Nueguez`nicht)(sopraan) 

* La Muette de Portici (*Auber)(Aken 15-06-2002 / Theater Aachen)(Elvira)(sopraan) 

* Der Freischutz (*Von Weber)(Aken 12-04-2003 / Theater Aachen)(Annchen)(sopraan)