Dietzsch - Christina Dietzsch

Christina Dietzsch.jpg

sopraan


Christina Dietzsch studeerde Germaanse talen voordat zij aan haar zangstudie in Weimar begon. Zij nam deel aan verschillende meester-cursussen, o.a. in Wenen bij Julia Hamari, en sinds 2005 werkt zij met Siegmund Nimsgem. Met zangwedstrijden won zij velen prijzen, bij de Ernst Häflinger-wedsrtijd in Bern, bij het Concours de Chant de Toulouse en bij haar eerste optreden in Bad Mergentheim.

In het seizoen 2007/2008 was zij lid van de Opera Studio Nederland.Eind 2007 zong zij de rol van prostituee Die Dirne in Reigen (*Philippe Boesman)  o.l.v. Harry Kupfer, die later in februari 2009 ook in de Opéra Bastille in Parijs werd opgevoerd. Zij zong als Euridice en Prosperine in La Descente d`Orphee aux Enfers in het concertgebouw in Amsterdam en in de Doelen in Rotterdam. Ook stond er in 2008 o.a. een recitel en een concert met "Mozart-Heroinen" in Amsterdam en La Voix Humane op haar programma.

Sinds het seizoen 2009/2010 is zij verbonden aan de Deutschen Oper am Rhein in Düsseldorf. Zij is daar te zien in Giulio Cesare in Egitto als Cleopatra, als Ellen Orford in Peter Grimes (*Britten), als Dame 1 in Die Zauberflöte, als bloemenmeisje in Parsifal, en als Hanna Glawari in Die Lustige Witwe.

* Giulio Cesare in Egitto (*Händel)(Düsseldorf 08/13/18-04-2010 / Deutsche Oper am Rhein)(Cleopatra)(sopraan)


www.christinadietzsch.de/bio.html