Denschlag - Daniela Denschlag

Daniela Denschlag.jpg

mezzosopraan


Daniela Denschlag is afkomstig uit Worms en studeerde aan de Mannheimer Musikschule. In 1999 had zij haar debuut aan het Nationaltheater Mannheim. Zij zong hier de rol van Erda in een nieuwe uitvoering van Der Ring des Nibelungen. Daarnaast was zij te zien als Hänsel in Hänsel und Gretel, als Czipra (een zigeunerin) in Der Zigeunerbaron en als Ramiro in La Finta Giardiniera.

Als Gast stond zij o.a. op de buhne van het Opernhaus Bremen, in Lyon en Stuttgard. Van 2002-2008 was zij lid van het vaste ensemble van de Wiener Staatsoper, waar zij 02-09-2002 haar debuut had met de rol van Dame 3 in Die Zauberflöte. Ook was zij hier te zien in de rol van Gravin Geschwitz in Lulu, Brangäne in Tristan und Isolde en als Suzuki in Madama Butterfly.

Sinds het seizoen 2008/2009 is zij verbonden als lid aan de Oper der Stadt Bonn. Zij zong hier o.a. als Ulkrica in Un Ballo in Maschera, als Fürstin van Bouillon in Adriana Lecouvreur en als Klytemnesta in Elektra (R. Strauss). In een nieuwe uitvoering van Pique Dame zong zij de rol van Gravin. In het seizoen 2009/2010 was zij te zien in de rol van Kabanicha in Káta Kabanova .
 
* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)(Kabanicha)(mezzosopraan)