Dames - Lavinia Dames

Lavinia Dames o.jpg

sopraan


Geboren in Göttingen (1990). Al op elf-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste zanglessen. In 2006 vervolgde zij haar opleiding bij Prof. Gerhard Faulstein aan de Musikhochschule Hannover.
Vanaf oktober 2010 keeg zij les van Prof. Gabriele Lechner aan de Universität für Musik und dartstellende Kunst in Wenen. Zij nam deel aan masterclassen bij o.a. Catharina Ligendza, Rudolf Piernay, Wolfgang Brendel, Hans Sotin, Edda Moser en Renato Bruson.

Lavinia is winnares van het Internationale Kärntner Sparkassen Musikstipendium en van de Publieksprijs 2011 in het specialisme Operette en "Deutschen Spieloper". In 2012 was zij te horen als bloemenmeisje en knaap 2 in Parsival bij het Richard Wagner Festival Wels, o.l.v. Ralf Weikert, en in het seizoen 2012/2013 zong zij in het Schlosstheater Schönbrunn als Susanna in Le nozze di Figaro o.l.v. Guido Mancusi. Andere hoogtepunten waren haar Operetten-Galaconcert bij Carinthischen Sommer, een Lieder-avond in het kader van de Bruno Walter Symposiums in de Glas-zaal van de Wiener Musikvereins in de rol van Jungfrau (maagd) vrouw in Das Paradies und die Peri (*Schumann) in de grote zaal van de Wiener Konzerthauses. In september 2013 was zij te horen als Pamina in Die Zauberflöte voor Kinderen. Sinds het seioen 2014/2015 is Lavinia Dames lid van het ensemble van de Deutsche oper am Rhein Düsseldorf.

  

* Il Trittico - Suor Angelica (*Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Suor Genovieffa)(sopraan)