Dinteren - van - Muriël van Dinteren

Muriel van Dinteren.jpg

sopraan

Muriël van Dinteren is geboren in Zwitserland. Zij zong als Genevievre uit The Long Christmas Dinner van P. Hindemith en Mme, en als Lidoine uit Les Dialogues des Carmelites van (*F. Poulenc) in de operastudio van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag o.l.v. Kenneth Montgomery.

Muriël nam deel aan de internationale masterclasses van Diane Forlano, John Cage, Jard van Nes, Vera Rozsa en Galina Vishnevskaja. Recent zong zij, begeleid door haar pianist Peter Nilsson, een Italiaans liedprogramma in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en in het Concertgebouw te Amsterdam.

Onlangs verscheen haar CD ' Muriël ' met o.a. liederen van Alban Berg, Richard Strauss, Guiseppé Verdi. Bellini, Robert Stolz, en Francesco Paolo Tosti. In 2001 debuteerde zij in de VARA-matinee in de rol van Gemma in de opera Maddalena van (*S. Prokofjev) in het Concertgebouw te Amsterdam.

In het seizoen 2003/2004 debuteert Muriël als Erste Dame in Die Zauberflöte bij de Opera Zuid. Tot haar opera-repertoire behoren o.a. de rol van Mimi in La Bohème, Turandot in Turandot, Maddalena in Maddalena van (*Prokofjev), Beatrice in Boccacio van (*Franz von Suppé) en Rosalinde in Die Fledermaus van Johann Strauss.

Website:  www.murielvandinteren.com