Doo Park - Young Doo Park

Young Doo Park

bas


Young Doo Park studeerde aan de Kyung Hee University in Seoul (Zuid Korea) bij Hun Lee. In 2005 won hij de eerste prijs bij de Seoul Symphony zangwedstrijd, en in 2006 de tweede prijs bij de KBS (Korean Broadcasting)

Sinds 2009 volgt hij lessen aan de Hochschule für Musik bij Hanns Eisler in Berlijn. Hier was hij te zien als Inquisitore in Don Carlos, Don Fernando in Fidelio, Simone in Gianni Schicci, Leporello in Don Giovanni, en ook als Commendatore in Don Giovanni aan de Ambassade van Korea in Berlijn. Van 2010 tot 2012 was hij lid van de Oper Köln waar hij de rol vertolkte van De Geharnaste in Die Zauberflöte, Jager in Sneeuwwitje (*Heinz Holliger), Mago in Rinaldo (*Handel), Commendatore in Don Giovanni en Antinoo in Il Ritorno d`Ulisse in patria.

Vanaf 2012/2013 behoort hij tot het ensemble van de Oper Köln en hier zong hij de rol van Alcalde in La forza del destino, Julian Pinelli in Die Gezeichneten (*Franz Schreker), Titurel in Parsival, en Angelotti in Tosca. In het voorjaar van 2013 was hij finalist tijdens de Franciso-Vinas-wedstrijden in Bacelona.

 

* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)(Pater Guardiano)(bas)