Didyk - Misha Didyk

Misha Didyk.jpg

tenor  

Misha Didyk werd geboren in de Oekrai'ne met het lied in zijn directe omgeving. Hij erfde de prachtige natuurlijke stem van zijn moeder en groeide op terwijl hij naar haar luisterende als zij voor hem zong. Op haar schoot leerde hij het uitgebreide repertoire kennen van de muziek van de Oekrai'ne. Al op zeven jarige leeftijd stond hij op het toneel.

Toen hij vijftien was verliet hij het ouderlijk huis en werd meteen opgenomen op de Khmelnytskyi Music School. Hij kon nog geen muziek lezen, en bespeelde geen instrument. De drie jaar op deze school waren zwaar, maar het vormde zijn karakter en maakte van hem een musicus. Hierop volgend werd hij gedetacheerd bij het Russische leger, waar hij werd gevraagd als solist in het koor van het Rode Leger. Met dit koor trad hij op in Frankrijk, Zwitserland, België, Duitsland, Korea en Canada.

In 1991 studeerde hij af aan de National Academy of Music in Kiev, Oekrai'ne, waar hij studeerde met de "National Artist of the USSR"  Vasily Tretiak, "National Artist of Ukraine"  (Vladimir Timokhin), "National Artist of the USSR"  (Professor Eugenia Miroshnishenko en Professor Z. Lichtmann). In 1993 promoveerde hij onder de supervisie van Professor Anna Maria Bondi van de Opera De Bastille in Parijs. Op 25-05-1994, debuteerde Misha aan de  National Opera of Ukraine in Kiev in de rol van Alfredo in La Traviata. Na dit succesvolle debuut zong hij als Pinkerton in Madame Butterfly, Lensky in Eugen Onegin, Herman in Pique Dame, en als Hertog van Mantua in Rigoletto.

In 1997, werd hij uitgenodigd voor een optreden in het Bolshoi Theatre in Moskou, waar hij de rol van Alfredo zong in La Traviata (Director Vladimir Vassiliev). Hij zong gedurende twee seizoenen in het Bolshoi Theatre, en reisde daarnaast naar St. Petersburg waar hij zong als Alfredo in het bekende Marinsky Theatre. "Opera Now"  (november/december, 1998). Hier merkte men op dat hij fantastisch was, en dit betekende het begin van veel mooie optredens. In november 1998, (en in het seizoen 1999/2000) zong hij de rol van Percy in Anna Bolena (*Donizetti) in de Finnish National Opera Helsinki. In oktober 1999, werd Misha uitgenodigd in de V.S. door de Opera van Philadelphia voor haar "Grand Opera's Greatest Hits Concert". Tijdens een geweldig zang-gala werkte hij samen met sterren als Denyce Graves, Jerry Hadley en Samuel Ramey.

Op 25-03-1999, werd Misha gevraagd om de Gouvermentele Delegatie van de Oekrai'ne te vergezellen naar Zweden tijdens het officiële bezoek van de President Leonid Kuchma. Hij trad op voor Koning Carl XVI Gustaf, Koningin Sylvia en de Koningin Moeder.
Als opera zanger combineert Misha Didyk zijn talenten als zanger, musicus en acteur voortreffelijk. 
 

* I Masnadieri (*Verdi)(Luik 21-05-2005 / Opéra Royal De Wallonie)(Carlo Moor)(tenor)

* Aida (*Verdi)(Gent 21-06-2011/De Vlaamse Opera Gent)(Radames)(tenor)