Dunaev - Andrej Dunaev

Andrej Dunaev

tenor  


Andrej Dunaev is in 1969 geboren in Sayanogorsk (Siberie). Voor hij aan het Moscow State Concervatoire zang ging studeren trad hij op als Bayan-speler (een Russisch volksmuziek instrument, verwant aan de accordeon). In 1998 won hij prijzen in de hernieuwde competitie "Bella Voce" (Moskou), "Neue Stimmen" (*Gütersloh) en "Orfeo" (Hannover). In 2000 werd hij bekroond met een speciale prijs in de "Belvedere Competition" (Wenen) en was hij op de Duitse TV te zien in de show "Montserrat Caballé Presents Stars of Tomorrow".

Ook had hij in dat jaar zijn debuut in het Bolschoi Theater in Moskou als Alfredo in La Traviata. Hierna was Andrej Dunaev in Moskou en Strasbourg te zien als Vladimir in Vorst Igor (Mussorgsky) en als Lenski in Eugen Onegin in Moskou Kassel en Strasbourg.

Sinds het seizoen 2005/2006 is de tenor lid van het ensemble van de Deutsche Oper am Rhein waar hij o.a. te zien was als Ferrando in Cosi fan tutte, Don Ottavio in Don Giovanni, Macduff in Macbeth (*Verdi), Fenton in Falstaff, Rodolfo in La Bohème, Lenski in Eugen Onegin, Edgardo in Lucia di Lammermoor, Nemorino in L`elisir d`Amore, en Alfredo in La Traviata.


Van 2010 tot 2012 was Andrej Dunaev verbonden aan de Semperoper Dresden, maar keerde daarna terug bij de Deutsche Oper am Rhein. In het seizoen 2012/2013 zong hij opnieuw in Rigoletto, nu als (Hertog van Mantua), en als Rodolfo in La Bohème. Als gast stond hij ook op het toneel van de Los Angeles Opera, o.a. als Don Ottavio in Don Giovanni en in Basel als Des Grieux in Manon (*Masenet).


* Eugen Onegin
(*Tsjaikovski)(Düsseldorf 21-12-2004 / Oper am Rhein)(Vladimir Lenski)(tenor)

* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Hertog van Mantua)(tenor)