Diestler - Thomas Diestler

Thomas Diestler d

tenor  

Thomas Diestler is geboren in Graz en volgde zijn zangstudie aan de Hogeschool voor muziek in Graz en Wenen, en eveneens aan de Nieuwe Operaschool in Zürich. Voor verdere studies in zijn vakgebied ging hij naar Innsbruck en München. Hij werd winnaar van de Meistersinger wedstrijd van het "American Institute for Musical Studies" (AIMS) en behaalde hiermee een beurs.

Concerten, tournees, radio-opnames en een CD- produktie met het Wiener Akademie Ensemble brachten hem in Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Zwitserland. Zijn werk als countertenor reikt van barok, Offenbachs Pluto in Orpheo aux Enfers, tot de rol van Edgar in Lear (*Reimann). Maar vooral bracht hij werken van Händel ten gehoren.

In 2000 zong hij als Arsace in Partenope in het Tiroler Landestheater Innsbruck, in 2001 speelde hij voor Hert in  Acis und Galathea bij de Bayerische Staatsoper München, en in 2002 als Arcane in Teseo in Klagenfurt. In 2003 zong hij de rol van Adriel in Saul, aan de Bayerische Staatsoper, en als Polinesso in Ariodante. In 2004 stond hij op het toneel als Tolemeo in Giulio Cesare te Kaiserslautern.

In het seizoen 2004/2005 was hij als gast voor de eerste maal in het Aalto-Theater met zijn debuut als Oberon in A Midsummer Night's Dream (*Britten). 
 

* A Midsummer Night`s Dream (*Britten)(04-02-2005 / Aalto-Musiktheater Essen)(Oberon)(tenor)