Dieren van - Marcel van Dieren

Marcel van Dieren

bariton


Marcel van Dieren ging in Tilburg studeren aan de MusicAllFactory (een professionele deeltijdopleiding die je klaarstoomt voor een baan in de wereld van de musical). Hij kreeg Privé zangles van o.a. Edward Hoepelman. Daarna ging hij naar het Concervatorium van Tilburg waar hij les kreeg van Frans Fiselier in klassiek solozang.
Bij de Opera Zuid maakte hij in 2005 zijn operadebuut met de rol van Mister Astley in De Speler (*Prokofjev). Hierna zong en speelde hij veel rollen voor opera, operette en musical. Dit deed hij ondermeer bij Opera Zuid, Opera Spanga, het Productiehuis Jeugdconcerten Concertgebouw Amsterdam, Joop van den Ende Theaterproducties, Opera Nijetrijne, Barokopera Amsterdam en het Duitse Theater Hagen.

Zo was hij op de buhne te bewonderen in de rol van Giorgio Germont in La Traviata (*Verdi), Marcello in La Bohème (*Puccini), Sharpless in Madama Butterfly (*Puccini), Ford in Falstaff (*Verdi), Escamillo in Carmen (*Bizet), Tonio in I Pagliacci (*Leoncavallo), Aeneas in Dido and Aeneas (*Purcell), Don Magnifico in La Cenerentola (*Rossini), Tsaar Saltan in Tsaar Saltan (*Rimsky-Korsakov), Don Alfredo in Cosi fan Tutte (*Mozart) Eisenstein in Die Fledermaus (*Strauss), The Beast in Beauty and the Beast (*Menken) en Scar in The Lion King (*John).

Maar zijn repertoire omvat meer. Steeds vaker zien wij hem op het concertpodium en mogen hem dan bewonderen in alle grote Bach oratoria, De Requiems van Fauré, Duruflé en Brahms, Elias (*Mendelssohn) Petite Messe Solennelle (*Rossini), Die Sieben Worte Christi am Kreuz (*Franck) en Via Crucis (*Lizt).

Ook zong hij in diverse talen vele liederencycly. Zoals zijn Mélodies Francaise, b.v. Don Quichotte à Dulcinée (*Ravel) de Poolse Trzy Piesni (*Górecki), de Songs of Travel (*Vaughan Williams) en de beroemde Dichterliebe (*Schumann).

Naast zijn drukke leven als zanger is Marcel ook nog actief als zangpedagoog.* Rigoletto (*Verdi)(Eindhoven 19-11-2015/ Stadsschouwburg)(Opera Zuid)(Graaf Ceprano)(bas)

* Il Barbiere di Siviglia (*Rossini)(Eindhoven 20-05-2017/ Stadsschouwburg)(Opera Zuid)(Basilio (bas)

° Werther (*Jules Massenet)(Eindhoven 14-11-2017/ Stadsschouwburg)(Opera Zuid)(Johann (bas)