Regazzo - Lorenzo Regazzo

Lorenzo Regazzo r

bas / bariton

Deze Venetiaanse bas/bariton Lorenzo Regazzo studeerde zang, piano, compositie en koorleiding. Bij Jone Bagagiolo, Regina Resnik en Sesto Bruscantini specialiseerde hij zich in zang. Naast karakterrollen van verschillende leeftijden, vertolkte hij ook diverse 'coloratuurrollen' uit de barokperiode en het belcantorepertoire, en bovendien de grote Mozartrollen uit de Mozart / Da Ponte-trilogie.

Op het Rossini Festival in Pesaro is hij regelmatig te gast, zoals in L'Inganno Felice, L'Occasione fa il Ladro, La Cenerentola,  L'Equivoco Stravagante, La Scala di Seta, en tijdens de Salzburger Festspiele in La Clemenza di Tito en Les Boréades. Deze laatste productie onder leiding van Simon Rattle. Niet lang geleden debuteerde hij in de meeste Europese hoofdsteden. Hij zong in L' Italiana in Algeri in Berlijn en München, in Zelmira in Lyon en Parijs, in La Clemenza di Tito in Covent Garden, en in Don Giovanni in Wenen onder leiding van Riccardo Muti.

Verder zong hij in L' Italiana in Algeri in Venetië, Don Giovanni in Ravenna en in La Scala, Le Nozze di Figaro. Il viaggio a Reims en Il Barbiere di Siviglia  in Bologna, de Messiah in de Accademia Santa Cecilia te Rome, La Cenerentola  in Bilbao en in Covent Garden.

Met de Berliner Philharmoniker concerteerde hij onder leiding van Claudio Abbado. In de zomer van 2002 zong hij Figaro op de Salzburger Festspiele. In Parijs en in Amsterdam, en nog recenter was hij te zien in Apollo e Dafne in Parijs met Le Concert d'Astrée, in Così Fan Tutte (Festival de La Corogne), in Il Barbiere di Siviglia in Padua, in La Cenerentola bij de Opéra National de Paris, in Turco in Italia in Tokio.

Hij werkte mee aan producties van Le Nozze di Figaro in Parijs, Don Giovanni in Brussel, L'Italiana in Algeri in Tokio, Il Barbiere di Siviglia Venezie, en Don Pasquale in Lausanne. In 2003 zagen we hem in de rol van Claudius in Agrippina.  

* Agrippina (* Händel)(Brussel 11-09-2003 / La Monnaie)(Claudius)(bas/bariton)