Radvanovsky - Sondra Radvanovsky

Sondra Radvanovsky

sopraan  


Geboren op 11-04-1969, in Berwyn Illinois, een voorstad van Chicago. Op haar 12e jaar verhuisde zij naar Richmond (Indiana). Haar eerste opera zong zij op 21 jarige leeftijd. Zij studeerde theater en zang aan de University of Southern California, de University of California en Los Angeles. Later vervolgde Sondra Radvanovsky haar studie aan het Tanglewood Music Center en de University of Cincinnati`s College Concervatory of Music.

In 1995 won zij bij de MET de National Councel Auditions. Zo kwam zij terecht in het Metropolitan Opera`s Lindemann Young Artist Development Program. Radvanovsky had optredens in ale grote operahuizen over de hele wereld, waaronder het Royal Operahouse Covent Garden, Paris Opera, Teatro alla Scala, Vienna State Opera, Lyric Opera of Chicago en San Francisco Opera.

In 2010 opende zij het Canadian Opera Company seizoen in de titelrol van Aïda. Succesvol was zij als Leonora in Il Trovatore in de MET. Zij vertolkte de rol van Suor Angelica, Tosca, Susanne en Rusalka. De tenor Placido Domingo mag wel worden gezien als mede schepper van haar carrière. Zij is de winnaar van meerdere Awards en werkte mee aan de opnames van CDs en DVDs.

Radvanovsky woont woont met haar man in een voorstad van Toronto (Ontario, Canada).

 

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Keulen 11-10-2000 / Bühnen der Stadt Köln)(Tatjana)(sopraan)