Rose - Peter Rose

Peter Rose.jpg

bas 

Peter Rose kreeg zijn muzikale opleiding aan de Universiteit van Oost- Engeland, aan de Guildhall School of Music en aan de Studio van de National Opera. Tijdens een gastoptreden in Hongkong met de Glyndebourne-Festival-Oper maakte hij in 1986 zijn operadebuut als de commandeur in Don Giovanni (*Mozart).

Van 1986 tot1989 was hij als eerste bas verbonden aan het Ensemble van de Welsh National Opera. In de Royal Opera House Covent Garden debuteerde hij in 1988 als Rochefort in Anna Bolena (*Donizetti). Daarbij gaf de zanger talrijke toneel- en concertoptredens o.a. aan de Scottisch Opera, in San Francisco, bij Maggio Musicale in Florence, in Salzburg, aan de Parijse Opéra Comique en bij het Festival van Aix-en-Provence. En eveneens aan de English National Opera, in Chicago, Tel Aviv, Amsterdam, Istanboel, Hamburg, Berlijn en Bregentz.

CD opnames van hem zijn Figaro uit Die Hochzeit des Figaro onder Barenboim met de Berliner Philharmoniker en een opname van Salome onder Dohnanyi met de Wiener Philharmoniker. In het seizoen 2002/2003 speelde Peter Rose in de Komische Oper Berlin de rol van Rocco in Fidelio.  
 

* Don Giovanni (*Mozart)(Keulen 17-11-2002 / Bühnen der Stadt Köln)(Leporello)(bas)