Rankin - Bruce Rankin

Bruce Rankin.jpg

tenor


Deze Britse tenor begon in zijn geboortestad Londen met zijn zangcarrière. Al snel was hij als solist op de buhne te zien van de belangrijkste operahuizen. In het seizoen 1995/1996 kwam hij naar Bremen. Vanaf het seizoen1998/1999 is hij lid van het ensemble van de Deutschen Oper am Rhein.

Met gastoptredens heeft hij sucses in heel Europa. Zijn rollen waren o.a. die van Podestà in La Finta Giardiniera, als Flamand in Capriccio (*Strauss), als Arnalta in L`Incorinazione di Poppea (*Monteverdi), als Marco in The Gondeliers (*Sullivan), als Tichon in Katja Kabanowa (*Janácek), als Stewa Buryja in Jenufa (*Janácek).

Hij zong de titelrol in Lucio Silla (*Mozart) en in Werther (*Jules Massenet). Hij stond op het toneel als Gustavo in Un Ballo in Maschera, als Maler in Lulu, als Walter von der Vogelweide in Tannhaüser, als Loge in Das Rheingold, als Knusperheks in Hänsel ud Gretel, als Hoffmann in Les Contes d`Hoffmann, en als Pinkerton in Madama Butterfly.

In het seizoen 2009/2010 zal hij te zien zijn in de rol van Horace Adems, een nieuwe produktie van Peter Grimes (*Britten).

*  Jenůfa (*Janáček)(Düsseldorf 06-10-2007 / Deutsche Oper am Rhein)(Števa Buryja)(tenor)

*  La Finta Giardiniera
(*Mozart)(Düsseldorf 29-06-2009 / Deutsche Oper am Rhein)(Podestà/Don Anchise)(tenor)