Rigosa - Danilo Rigosa

Danilo Rigosa.jpg

bas


Danilo Rigosa is geboren in Brescia. Na zijn studie farmacie ging hij regie studeren. Hij ging werken als regisseur en begon later een zangstudie bij Carlo Bergonzi, Anton Dermota en Elisabeth Schwarzkopf.

In 1986 werd hij finalist en won hij prijzen bij de wedstrijden "Voci verdani" in Busseto en "Guiseppe Verdi" in Parma. Zijn operadebuut beleefde hij als Mephisto in Faust (in het Duits Margarethe) van Gounod in Padua. De jaren hierna zong hij als gast in de grote Verdi-rollen, zoals Pater Guardiano in La Forza del Destino, als Sparafucile in Rigoletto, Ramphis (Koning van Egypte) in Aida, Ferrando in Il Trovatore, Philipp in Don Carlos.

Ook zong hij hoofdrollen als Collin in La Bohème (Puccini), Raimondo in Lucia di Lammermoor (Donizetti), Basilo in Il Barbiere di Siviglia (Rossini) en als Escamillo en Zuniga in Carmen. Dit bracht hem naar operahuizen in Wenen, Montpellier, Bregenz en Buenos Aires.

CD producties waar hij aan meewerkte zijn o.a. als Hogepriester Ramphis in Aida (Leibzig) en Geronte di Ravoir in Manon Lescaut.


* Turandot (*Puccini)(Aken 05-04-1997 / Theater Aachen)(Timur)(bas)

* Aida (*Verdi)(Gent 21-06-2011/De Vlaamse Opera Gent)(Koning van Egypte)(bas)