Ralf Rachbauer - Ralf Rachbauer

Ralf Rachbauer

tenor


Geboren 05-08-1984 in Linz an der Donau (Oostenrijk).
Van 2003 tot 2005 ging hij naar de Universiteit voor muziek en toneel in Wenen waar hij zijn eerste lessen kreeg van Prof. Sebastian Vitucci. Daarnaast volgde hij in deze periode ook lessen aan het Konservatorium der Stadt Wien in operette-leer bij Wolfgang Dosch. Van 2005 tot 2009 kreeg hij zangles aan de Musikschule Köln van de internationaal bekende tenor Josef Protschka. Al tijdens zijn studie trad hij o.a. op in de Städtischen Bühnen Münster, het Stadttheater Solingen, de Volksoper Wien, met de WDR Rundfunk Orchester o.l.v. Michael Jurowsky, en in het seizoen 2009/2010 stond hij op de buhne van het Theater Aachen. Onder de leiding van Uwe Eric Laufenberg ging hij nauwer samenwerken met de Kölner Oper.

In de zomer van 2008 behaalde hij prijzen tijdens de internationale zangwedstrijd Kammeroper Schloss Rheinberg in Brandenburg met de rol van Pedrillon in Die Entführung aus dem Serail. In 2009 bij de internationale zangwedstrijde Schlossoper Haldenstein in Chur o.l.v. Marcus Bosch als Remendado in Carmen. Met diezelfde productie was hij ook als gast te horen in de Zürcher Tonhalle. Andere gastoptredens brachten hem naar de Städtischen Bühnen Münster, het National Theater Weimar, de Oper basel en de Wuppertaler Bühnen.

In 2012 had hij zijn debuut aan de Opera National de Paris (Bastille) in Arabella o.l.v. Philippe Jordan, en mocht hij samen op het toneel staan met Renée Fleming en Kurt Rydl. Aan de Oper Köln zong hij in Die Meistersinger von Nürnberg,  als tweede handwerker in Wozzeck, in Krieg und Frieden (*Prokofjew) en als Manol in de première van Border (*Ludger Vollmer). In het seizoen 2012/2013 werd hij lid van de Bühnen der Stadt Köln, waar hij zong als Trabuco in La Forza del destino, Lord Boxington en Harry in My fair Lady (*Frederick Loewe), Pietro in Die Gezeichneten (*Franz Schreker).

In het seizoen 2013/2014 zong hij opnieuw als tweede handwerker in Wozzeck, als Dr. Blind in Die Fledermaus, en nogmaals als Trabuco in La Forza del destino. In de Kinderoper Köln was hij te zien als Zauberers Petrosilius in Der Rauber Hotzenplotz (*Tarkmann).* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)(Mastro Trabuco)(tenor)