Richter - Regina Richter

Regina Richter

mezzosopraan


Regina Richter is sinds het seizoen 2002/2003 lid van de Bühnen der Stadt Köln. Zij volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor Muziek en Theater in München bij Daphne Evangelatos. In 2001 behaalde zij haar meesterklas-diploma in het vak operazang. Tijdens haar studie kreeg zij meerdere studiebeurzen en werd zij gesponsord door de firma Kunert.

Regina Richter zong als gast o.a. met de Nürnberger Symphonikern en met het kamerorkest van de Philharmonie der Nationen. Bij opera-optredens zong zij o.a. als Ruggiero in Alcina, Dorabella in Così fan tutte en als Blumenmädchen in Parsival o.l.v. James Levine.

In Keulen stond zij op de Bühne als Fragoletto in Die Banditen (*Offenbach) als Orlofsky, Xerxes, en als Arminda in La Finta Giardienièra. Ook zong zij als Rheintöchter en Walküren in Der Ring des Nibelungen. In het seizoen 2004/2005 kreeg zij als Füchsin Schlaukopf in Das schlaue Füchslein (*Leos Janácek) veel waardering.

Het seizoen 2005/2006 zong zij de o.a. de rol van Lili, de elegante Dame in Les mamelles de Tirésias (Die Brüste des Tirésias)(*Poulenc), Gutrune, Wellgund en Waltraute in Der Ring, Mércèdes in Carmen, Lisotta in La Cifra, Hänsel in Hänsel und Gretel en de titelpartij van Gala Gala van Marc Aurel Flors. Libretto: Elke Heidenreich. (een coproductie van de Oper Köln met de Kammeroper NRW, in samenhang met de tentoonstelling over Salvador Dalí).  
 

* La Cifra (*Salieri) (Keulen 17-06-2006 / Bühnen der Stadt Köln)(Lisotta)(mezzosopraan)