Riccarda Wesseling - Maria Riccarda Wesseling

Maria Riccarda Wesseling

mezzosopraan


Maria Riccarda Wesseling is afkomstig uit Graubünden (Zwitserland), en woont momenteel in Nederland. Zij studeerde o.a. bij Hedwig Vonlanten, Elisabeth Glauser, Margreet Honig en Barbera Martig.

De internationale doorbraak van haar carrière volgde in 2006 in de rol van Iphigénie in de opera Iphigénie e Tauride (*Gluck) bij de Opéra de Paris op de avond van de première waar zij insprong voor Susan Graham, die deze rol oorspronkelijk zou zingen. Een jaar later zong zij in de Staatsoper Berlin in de opera Phaedra (*Henze), de titelrol waarvoor zij in hoge mate werd bewonderd. De rol van Phaedra zong zij hierna nog in de Munt in Brussel en in het Barbican Centre Londen. In 2008 keerde zij terug naar de Opéra de Paris voor de opera Orphée ed Euridice (*Gluck). Van deze uitvoering is een life-opname op DVD gezet door BelAir.

Aan de Opéra de Lyon vertolkte zij o.a.de rol van Hedwig in Rheinnixen, en van Metella in La Vie Parisienne (*Offenbach). In het Grand Théatre de Genève de rol van Giulietta in Les Contes de Hoffmann (*Offenbach). In Bilbao nam zij de rol van Carmen over van Sonia Ganassi en in Amsterdam speelde zij Orlofsky in Der Fledermaus.

Recent waren de rollen van o.a. Maria in Wozzeck (* Alban Berg) in het Teatro Real Madrid en in Tel Aviv, de titelrol in Iphigénie e Tauride en in La Belle Hélène in het Teatro Real Madrid, Marguerita in La Damnation de Faust in Stuttgard en Antwerpen, de titelrol in Orphée ed Euridice in de Opéra National de Paris, L`Incoronazione di Poppea in het Teatro Real Madrid en als Phèdre in Hyppolyte et Aricie (*Rameau) in Beaune,

In opnames op DVD zong zij in Rodrigo (*Händel), in Andromaque (*Grétry), en als Metella in La Vie Parisienne. Ook maakte zij diverse recitel CDs.

 

 
* La Damnation de Faust (*Berlioz)(Antwerpen 14-10-2012 / De Vlaamse Opera)(Marguerite)(mezzosopraan)