Romanko - Olga Romanko

Olga Romanko.jpg

sopraan  


Olga Romanko, geboren in Moskou studeerde zang in haar geboorteplaats en in Parma. Bij verschillende zangconcoursen kwam zij als winnaar uit de bus. Haar debuut was in Moskou in de rol van Musetta in La Bohème (*Puccini). Hierop volgden optredens in Praag, Madrid, Barcelona, Rotterdam Hamburg en München.

Meestal zingt zij lyrische rollen zoals Gravin in Le Nozze di Figaro, Liù in Turandot, Marguérite in Faust, en als Madama Butterfly. Met haar vele vertolkingen van Verdi`s opera`s kreeg zij grote bekendheid. Zo was zij te zien in La Forza del Destino, Il Trovatore, Aîda, Un Ballo in Machera en Otello. De opera Jérusalem van Verdi die maar zelden wordt opgevoerd zong zij in Turijn.

Ook werd zij bekend door de titelrollen die zij vertolkte in Jolanthe (*Tsaikovski), Adriana Lecouvreur (*Cilea) en Fedora (*Giordano). Aan de Weense Staatsopera maakte zij in 2000 haar debuut als Leonora in Il Trovatore en in december van dat jaar zong zij in en speciale voorstelling van Aida die werd gehouden ter ere van Prins Reinir van Monaco.


* Carmen (*Bizet)(Antwerpen 06-03-1998 / Sportpaleis Antwerpen)(Micaëla)(sopraan) 

* Tosca (*Puccini)(Antwerpen 10-11-2013 / De Vlaamse Opera)(Floria Tosca)(sopraan)