Roschkowski - Mirko Roschkowski

Mirko Roschkowski.jpg

tenor


Afkomstig uit Dortmund. Hij studeerde opvoedkunde in Keulen. Daarnaast nam in die jaren zangles bij de operazanger en kerkmusicus Lothar Trawny in Gelsenkirchen en in Keulen bij professor Edda Moser. Hij volgde meestercursussen bij Deon van der Walt, Christoph Prégardien, Raül Giménez. Om zich nog meer te bekwamen volgde hij lessen bij Margreet Honig.

Hij was verbonden aan het Landestheater Detmold en aan het Stadttheater Bremerhaven. Hier zong hij de grote rollen uit Mozars opera`s Tamino, Don Ottavio en Idomoneo. In Il Barbiere di Siviglia zong hij als Graaf Almaviva, en in Faust (*Gounod).

Vanaf het seizoen 2006/2007 is Mirko lid van het ensemble van de Deutschen Oper am Rhein in Düsseldorf, en in Duisburg. Weer zong hij als Tamino, en  Don Ottavio, en als Belfiore in La Finta Giardiniera, als Chateauneuf in Zar und Zimmermann en als Sandor Barikay in Der Zigeunerbaron.

Aan de Staatsoper Stuttgard was hij te gast met de titelrol in Lucio Silla, en in het Staastheater am Gärtnerplatz had hij zijn debuut als Idomeneo. Ook andere theaters nodigden hem uit voor een rol.

Ook als concertzanger stond hij veelvuldig op het podium. Hij vertolkte Monteverdi`s Marienvesper, het Requiem van Berlioz, Stabat Mater van Dvorzak en vele andere werken.


* La Finta Giardiniera (*Mozart)(Düsseldorf 29-06-2009 / Deutsche Oper am Rhein)(Graaf Belfiore)(tenor)

* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Don José)(tenor)