Raffell - Rebecca Raffell

Rebecca Raffell

mezzosopraan / alt


Geboren in 1982 in Karlsruhe als dochter van Duits-Engelse ouders. Al op jonge leeftijd maakte zij kennis met het theater als lid van het kinderkoor van de Metropolitan Opera in New York. Sinds 1991 woont zij in Engeland, waar zij aan de Guildhall School of Musik and Drama (Londen) les kreeg van Rudolf Piernay. In 2004 slaagde zij daar met lof. Al tijdens haar studie was zij te zien in musical-producties en optredens van het Guildhall School Theater, o.a. als Baba de Turk (de vrouw met de baard) in de Rake`s Progress en in The Little Green Swallow (*Jonathan Dove).

In juli 2005 won zij de Thames Young Musicians Platform for Singers. En aan de Jungen Oper van de Staatsoper Stuttgard zong zij in de wereldpremière van Erwin (*Mike Svoboda) en als Ameise en Eule in Die Grille (*Richard Ayres). In het seizoen 2006/2007  vertolkte zij de rol van Marcellina in Le Nozze di Figaro aan het Guildhall School Theater in Londen en aan het Theater Bielefeld debuteerde zij als Mrs. Quickly in Falstaff, een rol die zij ook zong in het Theater Aachen. In dit theater speelde zij tevens als Filipjevna in Eugen Onegin.

In 2010 kwam zij voor de eerste keer aan de Deutschen Oper am Rhein als Moeder in Les Contes d`Hoffmann en in het seizoen 2010/2011 in de Semperoper Dresden was zij te zien als Amalta in L`incoronazione di Poppea.

Vanaf 2011/2012 is Rebecca Raffell lid van het ensemble van het Staatstheater Karlsruhe, waar zij o.a. te zien was als Cleone in Alessandro, Mary in Der Fliegende Hollander, Anna in Les Troyans (* Berlioz) en als Boulotte in Blauwbaard (*Offenbach). In het seizoen 2012/2013 debuteerde zij als Filipjevna in Eugen Onegin aan het Aalto-Musiktheater Essen


* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Essen 09-12-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Filipjevna)(mezzosopraan/alt)