Miltcheva - Alexandrina Miltcheva

Mezzosopraan

 

Alexandrina Miltcheva, geboren is in Bulgarije op 12-11-1936. Zij volgde haar muziekstudies in Sofia. Aan de opera van Varna had zij haar debuut als Dorabella in Cosi fan Tutte. In 1966 kreeg zij de eerste prijs op het Internationale zangconcours van Toulouse, en werd kort daarop lid van de Staatsopera van Sofia. In 1976 kreeg zij een contract bij de Wiener Staatsoper, en hier begon haar internationale carrière. Zij werd hier een van de toonaangevende solisten.

Vanaf die tijd was te als gast in alle grote operahuizen en concertzalen over de hele wereld, waaronder de MET, Covent Garden, de Opéra de Bastille, het Theatro Colon, het Theatro San Carlo, de Carnegie Hall, de Saltzburger Festspiele, en het Edenburg Festival. Zij werkte samen met de dirigenten von Karajan, Mutti, Ormandy, Levine, Solti, Metha, Mazel en De Fabritis.

Ook maakte zij talrijke opnames, o.a. met recitalprogramma`s en opera-vertolkingen, (op de CD van Carmen in de titelrol met de Sofia National Opera, o.l.v. de dirigent Ivan Marinov).

In de Munt was Alexandrina in het begin van de jaren 80 al als gast in enkele concertprogramma`s.
 

* Il Trittico - Suor Angelica (*Puccini)(Brussel 20-12-1997 / De Munt / La Monnaie)(La Zia Principessa)(mezzosopraan)