Meijer - Xenia Meijer

Xenia Meijer m

alt  

Xenia Meijer studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium bij Herman Woltman en Wout Oosterkamp. In 1992 behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus 'cum laude' en ontving dat jaar tevens de Nicolai-prijs voor haar interpretatie van werken van Rossini.

Xenia Meijer gaf lied- en barokrecitals in Nederland, Duitsland, Canada en de Verenigde Staten en is als soliste regelmatig te gast bij belangrijke festivals zoals Ambronnay, Brugge, Madrid en het Holland Festival Oude Muziek Utrecht. Daarnaast trad zij op in binnen- en buitenland in diverse oratoria, zong o.a. de Matthäus- Passion onder leiding van Ivan Fischer in Naarden en het Requiem van Mozart onder leiding van Vladimir Spivakov (Spanje).

Ook op operagebied is Xenia Meijer zeer succesvol. In maart 1996 ontving zij de prestigieuze Philip Morris Finest Selection 1996. De aanhef van het juryrapport luidde: 'Een mooie stem, een expressieve voordracht, een theaterpersoonlijkheid, acteer-talent, zelden zijn deze gaven verenigd in één zangeres'. Haar repertoire is zeer gevarieerd en loopt van Monteverdi tot Montsalvatge, en van de Matthäus- Passion tot de L`Amour des Trois Oranges (*Prokofjev).

In november 1996 kwam de solo- CD uit die Xenia Meijer opnam met het Neues Berliner Kammerochester o.l.v. Jac van Steen. Deze CD werd genomineerd voor een Edison (1998).

In 2002 zong Xenia Meijer bij de Komische Oper Berlin de rollen van Despina en Zerlina in (*Mozarts) opera's Cosi Fan Tutte en Don Giovanni


* Alcina
(*Handel)(Eindhoven16-05-1997 / Nationalereisopera / Stadsschouwburg)(Bradamanta)(alt) 

* Il Mondo Della Luna (*Haydn)(Eindhoven 20-03-1999 / Stadsschouwburg / Opera Zuid)(Ernesto)(mezzosopraan)