Muth - Claudius Muth

Claudius Muth m

bas

Claudius Muth is geboren in Stuttgart. In 1994 slaagde hij voor zijn zangstudie aan der Musikhochschule in Wenen met een Opera- en Liederen- diploma bij Walter Berry. Hij vervolgde zijn studie bij Yewgwnij Nesterenko, Giuseppe Valdengo en Paolo Washington.

In 1992 ontving Claudius Muth de Richard-Wagner-beurs in Bayreuth. In het seizoen 1995/1996 was hij vaste medewerker aan de Operastudio`s van de Bayerischen Staatsoper München. Van 1996 tot 2001 behoorde hij tot het ensemble van het Schillertheaters NRW, en sinds het seizoen 2001/2002 is hij als vaste bas verbonden aan het Theater Aachen.

Met gastrollen stond hij op de buhne in verschillende operahuizen zoals de Bayerische Staatsoper München, Stuttgarter Staatsoper, Salzburger Festspiele, Teatro del la Maestranza (Sevilla), Wiener Klangsommer, enz. Zijn repertoire is omvangrijk en bevat meer dan  45 rollen waaronder Sarastro, Osmin, Banco, Colline, en Arkel, die hij zong onder bekende dirigenten zoals R. Weikert, M. Bode, R. Abbado, Y. Märkl.

Hij is te horen op meerdere CD opnamen, en talrijke radio en televisieopnames  kleuren zijn  carrière. Voor concerten en  Lieder- avonden kwam hij in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Slowenie, Slowakije en Saudi-Arabië, en hij zong in het theater Philharmonie in Berlijn, in de Muziekvereniging en het Concerthuis in Wenen, en de Tonhalle in Düsseldorf.   
 

* Die Lustigen Weiber von Windsor (*Nicolai)(Aken 19-03-2004 / Theater Aachen)(Sir John Falstaff)(bas)  

* Tosca (*Puccini)(Aken 21-11-2004 / Theater Aachen)(Sagrestano)(bas/bariton)