Milanov - Michail Milanov

Michail Milanov.jpg

bas


Geboren in 1950 Sofia (Bulgarije). Hij volgde zijn opleiding aan de hogeschool voor muziek in zijn geboortestad. In 1974 was hij winnaar van het Puccini-Concours in Treviso.
Van 1977 tot 1979 was Michail Milanov vast verbonden aan het Stadttheater Mainz. Daarna, van 1979 tot 1980 was hij ensemble-lid van het Stadttheater Bremen, en van 1980 tot 1982 van de Oper Bonn. Van 1982 tot 1988 had hij een vast contract aan de Oper Wuppertal, en van 1988 tot 2001 aan het Theater am Gärtnerplatz in München.

Daarnaast was hij als gast te zien in veel theaters, in binnen- en buitenland, o.a. in de Deutschen Oper am Rhein Dusseldorf en Duiburg. Aan de Staatsoper Stuttgard, de Theaters van Gelsenkirchen, Kiel en Dortmund.

Op zijn repertoire staan vele bekende parteien, zoals die van Sarasto in Die Zauberflöte, Boris in Boris Godunow (*Mussorgsky), Phillip II in Don Carlos, Ramphis in Aïda, Zacharias in Nabucco, Tovenaar Tschelio in Die liebe zu den drei Orangen (*Prokofjev), Gremin in Eugen Onegin, Daland in Der fliegende Hollander en Marke in Tristan und Isolde.

Sinds het seizoen 2001/2002 behoort hij tot het vaste ensemble van de Deutschen Oper am Rhein. Hier vertolkte hij de rollen van o.a. Priamus in Die Trojaner (*Berlioz), Stromminger in La Wally (*Gatalani) en in Moses en Aron (*Schönberg). In het seizoen 2014/2015 zong hij de rol van Yunus Güner in Gegen die Wand (*Vollmer), Simone in Gianni Schicchi. In het Theater Hagen was hij te bewonderen in de rol van Il Commendatore in Don Giovanni, Obdachloser in Lola Rennt (*Vollmer), opnieuw als Yunes Güner in het Grand Théâtre de Genève en als politiecommissaris in Der Rosenkavalier.

 
* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini) (Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Simone)(bas)