Mendrok - Axel Mendrok

Axel_Mendrok.jpg

tenor   


Axel Mendrok is geboren in Oldenbug en studeerde daar aan het Seminari Landeskirche kerkmuziek voor organist en koorleider.Daarnaast kreeg hij zangles van de alt Maja Moebius.Vanaf 1982 volgde hij meesterklassen bij Helmut Kretschmar aan de hogeschool voor muziek in Detmold, waar hij ook zangpedagogiek studeerde.Privé kreeg hij les in dirigeren van Günter Neidlinger. In Bonn, aan de Rheinischen Friedrich-Wilhelms-Universität kreeg hij les in muziekwetenschap en pedagogiek, en aan de Johann-Wolfgang-Goethe-Universität in Frankfürt vogde hij de studie Psychologie en Phonetik.

In de eerste maanden van 2000 was de tenor te horen in veel Oratoriumstukken, zoals in (*Haydns) Schöpfung in Mannheim en in (*Bachs) Weinachtsoratorium in Oberhausen. Dit deed hij naast zijn verplichtingen aan de Oper der Stadt Bonn waar hij met groot succes 2 voorstellingen overnam met de partij van Sjoeski in Boris Godoenov (*Moessorgski).

Daarnaast zong hij nog 2 nieuwjaarsconcerten in (*Handels) Messiah in Keulen en in Bonn, o.l.v. Wolfgang Siegenbrink. In Mönchengladbach deed hij mee in een benefietconcert ten bate van een kinderkliniek voor kankerpatiëntjes. Bij 2 concertanten uitvoeringen van Tristan und Isolde (*Wagner) zong de tenor met het Bamberger Symphoniker, onder leiding van de chef-dirigent Jonathan Nott, de rol van jonge zeeman en herder.

In april 2000 werd in aanwezigheid van de Minister President in Düsseldorf een CD uitgebracht, waarop Alex Mendrok de tenorpartij zingt van (*Robert Schumanns) 'Spanischen Liederenspiel'. 

Van 1994 tot 2002 was hij lid van het ensemble van de Oper der Stadt Bonn, o.l. v. Gian-Carlo del Monaco. Van 2002 tot 2007 was hij lid van het ensemble van de Hessischen Staatstheaters in Wiesbaden.Ook is Axel Mendrok een veelgevraagde lied- en oratorium zanger.


* Wozzeck
 (*Berg)(Brussel 29-03-1995 / De Munt / La Monnaie)(handwerkjongen 2)(bariton)  

* Das Rheingold (*Wagner)(Bonn 06-06-1998 / Oper der Stadt Bonn)(Donner)(tenor/bariton)   

* Idomeneo (*Mozart)(Bonn 10-02-1999 / Oper der Stadt Bonn)(Arbace)(tenor)  

* Rigoletto (*Verdi)(Bonn 09-04-2000 / Oper der Stadt Bonn)(Matteo Borsa)(tenor) 
* Rigoletto (*Verdi)(Bonn 06-05-2000 / Oper der Stadt Bonn)(Matteo Borsa)(tenor)