Medenbach - Richard Medenbach

Richard Medenbach.jpg

bas

De bas Richard Medenbach studeerde Zang in Keulen en Wuppertal. Hij stond op het toneel in Trier, Mainz, Detmold, Bremerhaven en Hagen. Zo kwam hij uiteindelijk terecht in het Aalto-Musiktheater Essen. Toen zijn carrière als serieuze bas begon, wisselde hij tussen spel- en karakterbas. Op dit gebied heeft hij nagenoeg alle belangrijke rollen gezongen en gespeeld.

De rollen die hij zong in Essen waren o.a. die van König Treff in Die Liebe zu den drei Orangen, Dr. Bartolo in Der Barbier von Sevilla en die van Koning in Die Verurteilung des Lukullus (*Paul Dessau). Ook was hij te bewonderen als Lakei in Ariadne auf Naxos, als Kuno in Der Freischütz, als Dancairo in Carmen, José Castro in La fanciulla del West, Baron Mirko Zeta in Die lustige Witwe, Benoit in La Bohème en Hans Foltz in Die Meistersinger von Nürnberg.

In mei 2002 kreeg hij de titel kamerzanger toegewezen. In juni 2004 kreeg Richard Medenbach voor onbezoldigde erelidmaatschappen op meerdere gebieden de Bundesverdienstmedaille uitgereikt.


* Simon Boccanegra (*Verdi)(Essen 19-02-1997 / Aalto-Musiktheater Essen)(Pietro)(bas)  

* Carmen (*Bizet)(Essen 01-03-2001 / Aalto-Musiktheater Essen)(Dancaïre)(tenor)
* Carmen (*Bizet)(Essen 09-03-2001 / Aalto-Musiktheater Essen)(Dancaïre)(tenor)  

* La Fanciulla del West (*Puccini)(Essen 27-11-2006 / Aalto-Musiktheater Essen)(José Castro)(bas)