Michailov - Zwetan Michailov

Zwetan Michailov.jpg

tenor

Zwetan Michailov heeft gestudeerd met de beroemde muziekleraar Maria-Luisa Cioni in Milaan. Bij het Concours de chante Belvédère in Vienne behaalde hij in 1988 de eerste prijs.

Na zijn debuut in Rusland in de rol van Rodolfo in La Bohème (*Puccini) in Klagenfurt (Oostenrijk) in de rol van Nadir Les Pêcheurs de Perles (*Bizet)  zong hij vervolgens in Don Carlos (*Verdi) te Saarbrücken. Hij kreeg een contract in Dresden en Essen en zong daarnaast in andere Duitse steden zoals Keulen, Düsseldorf, Stuttgard, Mannheim  en Ludwigshafen. Ook in Frankrijk had hij gastoptredens in  Montpellier, en Limonge, en in de Bastille te Parijs, in Un Ballo in Maschera (*Verdi).

In 1990 debuteerde hij in Denver (V.S.) weer in Un Ballo in Maschera. Aan de Opéra Royal de Wallonië trad hij in 1991 op in La Bohème. In februari 1994 had hij de titelrol in Stiffelio (*Verdi), een rol die hij ook vertolkte aan het Covent Garden in Londen en in Toulon. Hij werd ook uitgenodigd voor Don Carlos, La Traviata en Eugin Onegin. Aan de Semperoper in Dresden in La Bohème, La Traviata en Der Rosenkavalier.

Vanwege zijn specialisme in het Franse repertoire zong hij in Faust (*Gounod) en Werther (*Massenet). In het seizoen 1994/1995 debuteerde hij in Carmen aan de Opera van Leipzig onder muzikale leiding van Jir Kout.
In maart 1995 zong hij in de Arena te Verona. In Frankfurt stond hij aan de zijde van Katia Ricciarelli in La Bohème onder leiding van Antoniu Guadagno.

In 1995/ 1996 werd hij voor 2 jaar aangesteld aan de Wiener Staatsoper, waar hij in september 1995 schitterde in La Bohème. Tijdens het seizoen 1996/1997 was hij te zien in de rol van Don Mantua in Rigoletto. In 1997/1998 zong hij aan de Wiener Staatsoper in Der Rosenkavalier en Madama Butterfly. In Malaga in Eugin Onegin en in Bremen in Carmen. Hierna volgt zijn debuut in Tosca.


* Stiffelio
(*Verdi)( Luik 16-01-1998 / Opéra Royal De Wallonie)(Stiffelio)(tenor)  

* Aida (*Verdi)(Luik 11-11-2006 / Opera Royal de Wallonie Luik)(Radames, Egyptisch veldheer)(tenor)